راهنمای مطالعه
حتی دو دهه از تولد شبکههای اجتماعی نمیگذرد که این رسانههای اجتماعی کم سن و سال کم کم دارند جایگزین تمامی رسانههای جمعی میشوند و از طرفی کسب و کارها برای دنبال کردن اهداف بازاریابیشان دیگر نمیتوانند شبکههای اجتماعی را نادیده بگیرند.
اگر صاحب کسب و کاری هستید حتما بارها به این فکر کرده اید که چطور میتوانید از شبکههای اجتماعی در راستای اهداف کسب و کارتون استفاده کنید، در این مقاله پنج هدف، از اصلیترین اهدافی که کسب وکارها در شبکههای اجتماعی می توانند دنبال کنند را باهم بررسی میکنیم، پس اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید و قصد دارید در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید و یا این که مدیریت شبکههای اجتماعی کسب و کاری را بر عهده دارید این مقاله می تونه برای شما مفید باشه
افزایش فروش
فروش شیرینترین و درواقع اصلیترین هدف کسب و کارها در شبکههای اجتماعی است. بسیاری از کسب و کارها از فروشگاههای اینترنتی اسم و رسم دار گرفته تا کسب و کارهای کوچک خانگی با این هدف در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند و بسیاری از آنها همواره در آن موفق بودهاند.
همهی ما پیجهای اینستاگرامی زیادی را می شناسیم که اصلی ترین یا حتی تنها درگاه فروش آنها صفحهی کوچک و سادهی اینستاگرامشان است، اما آیا هر کسب و کاری با هر محصولی میتواند موفق در شبکههای اجتماعی عمل کند؟ برای فروش چه محتوایی باید تولید کرد؟ و از چه استراتژیهایی استفاده کرد؟
هدف دوم: افزایش آگاهی از برند
قبلا بیلبوردهای خیابانها، مطبوعات، تلویزیون و… تنها رسانههایی بودند که برندها می توانستند از آنها برای معرفی خود استفاده کنند چرا که مردم اوقات زیادی از روز را به تماشای تلویزیون، خواندن روزنامه و.. اختصاص میدادند اما امروز کمتر کسی به تماشای تلویزیون می نشنید یا سراغ روزنامه می رود! فضای آنلاین هر روز سهم بیشتری از رسانههای محبوب مردم را به خود اختصاص میدهد و این فرصت را برای برندها فراهم می کند تا از این پتانسیل برای معرفی و افزایش اگاهی از برند استفاده کنند. نگاهی به این اینفوگرافیک می تواند به درک عمیق تر این موضوع کمک کند.
شبکههای اجتماعی این امکان را فراهم کرده اند تا بتوانید بسیار دقیقتر از رسانههای دیگر، برنامههای تبلیغاتی و بازاریابیتان را آنالیز کنید و دقیق بدانید که پیام شما به چند نفر (Reach)، با چندبار تکرار(Imperssion) و با چقدر ارتباط (Enagagment) به مخطبان رسیده است تا بتوانید هر بار دقیقتر از قبل، برنامهی بازاریابیتان را پیاده کرده و به تعداد بیشتری از مخاطبان دست پیدا کنید.
افزایش آگاهی از برند در شبکههای اجتماعی مستلزم استراتژیها و رویکردهای مختلف مثل اینفلوئنسر مارکتینگ، راه اندازی کمپینهای مختلف مثل مسابقه و… می باشد که این کارها معمولا با هزینههای بالایی انجام میشود. برای مثال میشود به نمونههایی مثل کمپین بیمیتو، ریحون، علی بابا و… اشاره کرد.
ارتباط و دریافت بازخورد از مشتریان
در زمان نه چندان دور، بازخوردهای مشتریان از روشهای مختلفی مثل صندوق شکایات و پیشنهادات، نظرسنجیها و.. به شرکتها ارائه می شد، اگرچه همچنان از این روشها استفاده میشود اما شبکههای اجتماعی یکی از بهترین ابزارهایی هستند که به شرکتها کمک میکنند تا بازخوردهای مشتریان و مخاطبان را دریافت کنند. از طرفی این نظرات که ممکن است توسط کاربران دیگر دیده شود میتواند در بسیاری از مواقع به مشتریان جدید شما کمک کند تا بتوانند راحت تر راجع به محصول یا خدمات شما تصمیم بگیرند.
از طرفی دیگر اگر برند شما از قیف بازاریابی عبور کرده باشد، عدهای از مشتریان شما به هوادارانی تبدیل شده اند که دوست دارند برند مورد علاقهشان را در شبکههای اجتماعی دنبال کنند و با آن در ارتباط باشند یا در بحثهای مختلف پیرامون برند از برندی که به آن احساس تعلق دارند دفاع کنند و چه جایی بهتر صفحهی شبکههای اجتماعی آن برند؟!
در این هدف نیز با استفاده از آنالیزگرهای شکبههای اجتماعی می توانید میزان تعامل مخاطبان با برندتان را اندازه گیری کنید و بدانید که در اجرای کمپین ها چقدر موفق بوده اید، مثلا مخاطبان چندبار از هشتگ شما استفاده کرده اند، چه تعداد لایک و کامنت دریافت کرده اید یا چند نفر از صفحهی شما بازدید کرده اند.
روابط عمومی (کانال اطلاع رسانی)
روابط عمومی هر سازمان از طریق رسانههای مختلف با مخاطبان ارتباط برقرار می کند، شبکههای اجتماعی این فرصت را برای روابط عمومی سازمانها فراهم کردهاند تا از طریق آنها بتوانند جوابیهها، پیام ها و اخبار مربوط به سازمان را به مخاطبان ارائه دهند.
به عنوان مثال در جریان سواستفادهی رانندهی اسنپ و حاشیهها و روایتهای مختلفی که علیه برند اسنپ ایجاد شده بود، شبکههای اجتماعی به مثابهی کانال ارتباطی میان مخاطبان و سازمان عمل کردند و جوابیههای این شرکت علاوه بر خبرگزاریها در شبکههای اجتماعی نیز انتشار یافت.
افزایش ترافیک وبسایت و جمعآوری Lead
شبکههای اجتماعی این فرصت را فراهم کرده اند تا به راحتی بتوانید مخاطبان را به سمت وبسایت خود هدایت کنید، مثلا مقالهای که به تازگی در بلاگتان درج کرده اید را میتوانید در صفحهی اینستاگرامتان استوری کنید یا لینکش را در کانال تلگرام بگذارید و با تاکتیکهای مختلف اطلاعاتی مثل ایمیل، شمارهی تماس و… را از مخاطبان (مشتریان بالقوه) جمع آوری کنید تا در نهایت به هدف فروش برسید.
بیشتر بدانید:
- ۱۹ باور غلط در شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها
- ۹ مدل از پستهایی که هر کسب و کاری باید در صفحه اینستاگرامش منتشر کند.
- راهنمای استفاده از توییتر برای کسب و کارها و برندها
- کاملترین آمار از کاربران ایرانی تلگرام که هر کسب و کار ایرانی باید بداند.
- چگونه در ۵ گام یک پروفایل حرفهای Linked in برای شرکتم درست کنم؟